Elektronik Müzik ile İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?




Elektronik Müzik hepimizin bildiği üzere elektronik cihazlarla yapılan müziklere verilen isimdir. Müzik yapmak için ilk elektronik cihazlar 19. Yüzyılın sonlarına doğru geliştirildi ve kısa bir süre içinde İtalyan Fütüristler müzikal olarak kabul edilmeyen yani daha çok gürültüye benzeyen sesleri keşfettiler. 

Elektro gitar, synthesizer ve ağırlıklı olarak bilgisayar yardımı ile yapılan ve elektronik seslerin baskın olduğu bir türdür aslında. 1920’li ve 1930’lu yıllar boyunca elektronik aletlerin tanıtımı yapılmış ve elektronik enstrümanlar için ilk kompozisyonlar yapılmıştır. 

Şimdilerde teknolojinin gelişmesiyle yıllar önce binlerce liralık ekipmanlar olmadan yapılması mümkün olmayan Elektronik Müzikleri bugün sadece bilgisayar ve gerekli yazılımcılar aracılığıyla daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. 

Tarz kısıtlaması olmaması bizleri, modern klasik müzik yapmaktan ve sevdiğimiz bir çok şarkıyı baştan yapmaya kadar geniş bir çalışma imkânı sunuyor bizlere. Tüm bunlar elektronik müziğin dünya çapında sürekli büyüyen ve gelişen bir endüstri olmasını da sağlamaktadır. 

Elektronik Müziğin Tarihi

Yenilikçi bir müzik olan bu müziğin macerası yaklaşık yüz elli yıl öncesine dayanmaktadır. Müzik kültüründe ki en son buluşlardan biri 1960’lı yıllarda ilk elektronik klavyenin doğuşuyla hayat bulmuştur. Borulu elektronik enstrümanlar bunlar içinde ilk önce ortaya çıkmış, yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. 19. yüzyıl müzisyenlerinin, teknoloji ile çalgı aletlerini birleştirme düşüncesi, 20. yüzyıl müzisyenlerine ışık tutulmuş ve elektronik müziği keşfetmelerine zemin hazırlanmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çok Sesli Türk Müziği

Def Nedir? Tarihçesi

Arp Müzik Aleti Özellikleri – Tarihçesi