Adını Duymadığınız Birbirinden İlginç Müzik Aletleri

Müzik herkesin hayatında olmazsa olmazlardan biridir ve ruh halimize göre dinlediğimiz şarkılar aslında ruhumuzun tok kalmasını sağlayan temel yapı taşlarıdır. Ancak ben tam bir müzik hastasıyım diyenlerin dahi daha önce duymadıkları belki de adını dahi bilmedikleri birçok müzik aleti vardır.
Bu yazımızda belki de daha önce hiç görmediğiniz veya dinlemediğiniz müzik aletlerini sizler için bir araya getirdik.

Hang

Hang, hipnotik bir müzik aletidir. İlk defa 2000 yılında İsviçre'de üretilmiştir. Tamamen çelikten oluşmuştur. Kucağa yerleştirilerek el ve parmakların hareketleri ile çalınmaktadır.
İdiofon'lar grubuna mensup bu enstrüman, dinleyenlere arp ya da armonik tınıları andırmaktadır. Yüzeyinde bulunan küçük çukurlara vurularak titreşim yolu ile notalar ve farklı sesler elde edilmektedir.

Hydraulophone

Su basıncından elde edilen seslerle, müzik oluşturabildiğimiz bu enstrüman izlerken dahi insanı hipnotize edebilir.

Eigenharp

Tek kişilik dev bir orkestra olmanızı sağlayan enstrüman diğer enstrümanlara taş çıkartmaktadır. John Lambert'in icat ettiği bu müzik aleti hem piyano, hem gitar, hem de saksafon olmaktadır. Ancak değer olarak biraz pahalı olduğunu belirtmek isteriz.

Theremin

Çalarken temas gerektirmeyen enstrüman, Termen adlı bir çello öğrencisi tarafından icat edilmiştir. Bir anteni bulunan ve manyetik dalgalar sayesinde ses çıkarabilen bu enstrümanı Türkiye'de çalabilenlerin sayısı oldukça azdır.

Yaybahar

Türk mucit, müzisyen Görkem Şen tarafından 5 yıllık çalışma sonucunda üretilen bu müzik aleti, glass hormonica ve theremin andıran bir sese sahiptir. Ancak bu müzik aleti o kadar acayip ki, onu canlı dinlemeniz gerekiyor. Çünkü kayıt cihazları tüm tınıları algılayamıyormuş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arp Müzik Aleti Özellikleri – Tarihçesi

Çok Sesli Türk Müziği

Def Nedir? Tarihçesi