Bebekler İçin Klasik Müzik Önerileri


Müziğin insan psikolojisi üzerine etkilerini her geçen gün daha iyi hissediyoruz. Kimileri daha anne karnında müziğe ilgi gösterdikleri ve iletişime geçtikleri bilinmektedir.
Doğa sesleri ve klasik müzik bebek üstünde benzer etkilere sahiptir. Klasik müzik dinletilen bebekler psikolojik olarak uyumlu, mutlu, sakin gibi güzel duygularını ön plana çıkartmaktadır. Bilişsel gelişiminde sosyal ve matematiksel zekasının hızlı gelişmesine neden olur.
Bedensel olarak ritim seslerine münasip el, kol, jest ve mimiklerin hareketlenmesini sağlamaktadır. Bu nedenle büyük kas motor, küçük kas motor becerileri artmaktadır.
Kalemi yaşıtlarından daha önce güzel tutmaya başlarlar. Kaşık ve çatalı daha iyi kullanarak kendi yemeklerini yiyebilirler. Ayrıca müzik aleti çalmaya daha yatkındırlar.
Doğum öncesi anne karnında dinlediği müziği doğduktan sonra da hatırlayan bebeklerin müzik kulağı gelişmiştir. Kulaklıkları başınıza yerleştirir gibi karnınıza yerleştirmek sureti ile de bebeğe müzik dinletebilirsiniz.
Dil gelişimi için enstrümanla birlikte seste kullanılıyor ise daha erken konuşabilir. Piyasada bebekler için özel hazırlanmış klasik müzik derleme cd’leri satılmaktadır. Beethoven, Mozart, Vivaldi gibi sanatçılara ait klasik müzik eserlerine tek tek de sahip olabilirsiniz.
Klasik müziğin ayrıca terapi etkisi de vardır. Bebeğinize uyku vaktinden hemen önce ılık bir duş sonrası dinletilirse rahatlayıp daha çabuk uykuya dalabilirler. Klasik müziğin hastalarda da iyileştirici etkisi olduğu bilinmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arp Müzik Aleti Özellikleri – Tarihçesi

Çok Sesli Türk Müziği

Def Nedir? Tarihçesi