En Az Duyulan Müzik Aletleri ve Özellikleri


Müzik bir tutku işidir. Tutku ile bağlanılan müzikten kopmak biraz zor olacaktır. Bazen çevrenizdeki birçok kişiden daha önemli hale gelir ve sadece onunla ilgilenirsiniz. Hele bir de müzik aleti çalıyorsanız o zaman tam anlamı ile sizi esir alabilir.
Müzik ile ilgilenenler genellikle önce yeni besteler üretmeye, ardından yeni girişimlerde bulunmaya ve son olarak da yeni bir müzik aleti bulmaya doğru ilerler. Bunun nedeni de doyumsuzluktur.
Müzik ile uğraşanlar yeni bir tını elde etmek için çok zaman harcamaktadır. Akıllarındaki sesi yansıtmak, duyguyu vermek onlar için önemlidir. İşte hayatında belki de hiç duymadığınız ve görmediğiniz müzik aletleri!

Çağlama

Çağlama, çamur ve hariçten gazelciler adlı rock müzik gruplarından biri olan Kocaelili müzisyen Ömür Kılıçarslan’ın icadıdır. Postmodern bir müzik aleti olan çağlamayı, kendi müziğini yaratma tutkusu ile başlayan arayış, müzikal hayatını etkileyecek yeni bir enstrüman yapmasına olanak vermiştir. Bağlama perdeli elektro gitar ya da gergin gitar telleri taşıyan ve gövdesiz bir elektro bağlama gibidir.

Glass Armonica

Glas Armonica 18. Yüzyılda Benjamin Franklin tarafından icat edilmiştir. Yatay olarak 37 kase, demir bir dingile tutturulmuştur. Alman müzik bilimci Friedrich Rochitz ve bu müzik aletini kullanan benzer kişilerin delirmesinin ardından bu müzik aleti yasaklanmıştır.

Theremin

Theremin, Lenin’in elektronikselleşme devriminin başlangıcı olarak gösterdiği bir alettir. Mucidi ise Termen adlı bir Çello öğrencisidir. Bir anteni olan ve manyetik dalgalarla ses çıkaran bir müzik aletidir.

Elasticsynth

New York Üniversitesinde, elastik bantların kullanımı ile yapılan bir müzik aletidir. Elastik şeritlerin esnemesini ölçen bir algılayıcı kullanan Elasticsynth, esneme ile oluşan sinyali sese dönüştürmektedir.

AlphaSphere

İngiltere’de icat edilmiş bir müzik aletidir. Elektronik müziğin gelişmesine çok katkı sağlayacak gibi görünmektedir.

Eigenharp

John Lambert’in icat ettiği bir müzik aleti.  Gerçekten de harika işler çıkartabileceğiniz bu müzik altei, tahmin edebileceğiniz gibi biraz pahalıdır. Fakat hem piyano hem saksafon hem de gitar özelliği taşımaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arp Müzik Aleti Özellikleri – Tarihçesi

Çok Sesli Türk Müziği

Def Nedir? Tarihçesi