Yan Flüt Çalma Teknikleri


Yan flüt çalma tekniklerinde önemli unsurlar ve kriterler bulunmaktadır. Bunların en başında enstrümanı tanıyor olmanız gerekmektedir. Sonra, enstrümanı hayatınızda önemli bir noktaya koymalısınız.
Daha sonra bu enstrümanı inceleyerek notalara bakmadan sesler çıkartmalısınız. Bu sayede, gerçek bir sanatçı olabilir ve enstrümanı ezbere çalmak yerine kısa bir ritim dinlemesi ile şarkıya kolaylıkla eşlik edebilirsiniz.
İşte bu noktada, enstrümanı tanımak en önemli noktadır. Diğer yandan, tabi ki özel ders alarak, kendinize bir yol gösteren eğitmeni seçmelisiniz. Ancak aklınızda şu soru bulunsun, eğitmen ya da yol gösteren olmadan öğrenenler nasıl öğrenmektedir?
Tam da bu noktada benim istediğim duyguya geleceksiniz. Hırs, sevgi, özlem ve bu duyguların yanı sıra toplumda kaçış ya da kendinize özel bir alan yaratıp ruhunuzla yüzleşmeniz.eğer bu ve benzeri şeylere ihtiyacınız olduğunu hissediyorsanız, ne kadar iyi çaldığınız ya da notaları ne kadar iyi vurguladığınız önemli değildir.
Çünkü, sevgi ve müzik ile eninde sonunda başarıya ulaşacaksınızdır. Bu başlığa son olarak soruya cevabı verdiğimi düşünüyorum. Ancak konuyla ilgili biraz daha teknik olarak cevap vermek gerekirse, doğru ağız hareketleri ve parmak pratiği ile çalma tarzınızı geliştirebilirsiniz.
Hatta fark etmeden geçen günlerden sonra, geçmişe dönüp baktığınız zaman kat ettiğiniz yola şaşırabilirsiniz. Öte yandan ağız hareketleri demişken gerekli açıklamayı yapalım. Bunu birkaç ders videosu izleyerek kavrayabilirsiniz.
Ancak teknik olarak alt dudağı içe kıvırıp, üst dudağı öne çıkararak yan flüt çalabilirsiniz. Ekstra müzik aletinde tek dil tekniği, çift dil tekniği ve üç dil tekniği olarak adlandırılan bu teknikleri öğrenmeniz gereklidir. Sonrasında ise, gerekli üfleme şiddetini ayarlayarak istediğiniz tınıyı rahatlık ile çalabilirsiniz.
Son olarak anlayacağınız üzere yan flüt ve diğer tüm enstrümanları daha iyi çalabilmek için o enstrümanı sevmeli ve anlamalısınız. Diğer yandan, enstrüman hakkında bu makale ve benzer makaleleri okuyarak bilgi toplamanıza destek olabilirsiniz. Sonrasında ise pes etmeden denemeler yapmalısınız. Bu durum ise bazen aylar, bazense haftalar sürebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arp Müzik Aleti Özellikleri – Tarihçesi

Çok Sesli Türk Müziği

Def Nedir? Tarihçesi